de Franse pers hekelde Neymar

De 1-0 nederlaag van Paris Saint-Germain tegen Rennes van zondag viel niet in goede aarde bij een groot deel van de Franse pers, die kritiek had op de ster van de ploeg, Neymar. Zowel Messi als Neymar begonnen aan de uitwedstrijd voor de Parijzenaars, maar hadden moeite om uit te blinken tegen de 5-4-1 opstelling van Bruno Genesio. Het Zuid-Amerikaanse duo kreeg twee schoten te verwerken, creëerde twee kansen en maakte slechts één dribbel.
Het WK eiste zijn tol van Neymar, die geblesseerd raakte in Qatar en op 28 december terugkeerde voor zijn club, toen hij uit het veld werd gestuurd tegen Straatsburg. Hij speelde vervolgens niet in de wedstrijd tegen Lens of in de bekerwedstrijd tegen Chateauroux.
De pers in Frankrijk is notoir scherp in zijn kritiek (zie de spelersbeoordeling van L’Equipe voor een voorproefje), maar die minachting weerspiegelt de stemming in Parijs over een speler die vaak heeft geflatteerd om te bedriegen, ondanks het feit dat hij nog steeds de duurste voetballer aller tijden is na zijn verhuizing van Barcelona in 2017 ter waarde van 198 miljoen pond. Het lijkt erop dat de voortijdige exit van Brazilië van het WK een negatief effect heeft gehad op Neymars recente fortuin.
In Parijs verdient Neymar 3 miljoen euro per maand, 700.000 euro per week of 100.000 euro per dag. De Franse club kan bogen op meerdere grote namen in hun roster, waarbij de winnaar van de Olympische Spelen van 2016 na de Franse ster Kylian Mbappe het op één na hoogste salaris heeft.
Ondertussen aarzelde journalist Daniel Riolo niet om de ondertekening van Neymar bij Barcelona als een mislukking voor de Ligue 1-club te bestempelen. De focus ligt op het Champions League laatste 16 duel met Bayern München, dat PSG denkt te moeten winnen. Als Neymar PSG aan Europese glorie helpt, zou hij volgens Forbes een gigantisch bedrag aan bonussen ontvangen, wat zijn inkomsten nog verder zou opdrijven.
De ploeg van Galtier reist donderdag naar Saoedi-Arabië om het op te nemen tegen Ronaldo en de zijnen in een vriendschappelijke wedstrijd halverwege het seizoen, voordat ze op 23 januari terugkeren in competitieverband tegen US Pays de Cassel in de Coupe de France.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *