Neymar en Messi hebben een ongelooflijke chemie op het veld

De relatie tussen Neymar en Messi is er een die nauwlettend in de gaten is gehouden door zowel fans als experts. Beide spelers hebben een lange geschiedenis van samenspelen voor Barcelona en hun chemie op het veld was een sleutelfactor in het succes van het team tijdens hun tijd samen. Hun relatie heeft in de loop der jaren echter behoorlijk wat ups en downs gekend, en het blijft een onderwerp van veel discussie, zelfs nu ze geen teamgenoten meer zijn.

Neymar en Messi begonnen voor het eerst samen te spelen voor Barcelona in 2013 en ze ontwikkelden al snel een sterke verstandhouding op het veld. De twee spelers leken een bijna telepathisch begrip te hebben van elkaars bewegingen en intenties, waardoor ze talloze scoringskansen voor zichzelf en hun teamgenoten konden creëren. Ze speelden een belangrijke rol bij het helpen van Barcelona bij het winnen van een aantal grote titels, waaronder twee La Liga-kampioenschappen en de Champions League.

Buiten het veld leken Neymar en Messi ook goed met elkaar overweg te kunnen. Ze werden vaak samen zien lachen en grappen maken, en ze leken echt van elkaars gezelschap te genieten. Geruchten over spanning tussen de twee spelers kwamen echter naar boven in 2015, toen Neymar naar verluidt gefrustreerd raakte door het spelen van de tweede viool na Messi. Er waren berichten dat Neymar het gevoel had dat Messi in de schijnwerpers stond en hem niet genoeg waardering gaf voor zijn bijdragen aan het team.

Ondanks deze spanningen bleven Neymar en Messi goed samenwerken op het veld, en ze hielpen Barcelona de komende jaren nog meer titels te winnen. Hun relatie kreeg echter opnieuw een klap in 2017, toen Neymar besloot Barcelona te verlaten voor Paris Saint-Germain in een recordbrekende transferovereenkomst. Velen speculeerden dat het vertrek van Neymar deels te danken was aan zijn verlangen om aan de schaduw van Messi te ontsnappen en de sterspeler van zijn eigen team te worden.

Sinds ze Barcelona hebben verlaten, onderhouden Neymar en Messi een ietwat gecompliceerde relatie. Aan de ene kant hebben ze in interviews en posts op sociale media hartelijk over elkaar gesproken en hebben ze zelfs de wens uitgesproken om ooit nog eens samen te spelen. Aan de andere kant zijn er meldingen geweest van spanning tussen de twee spelers, vooral tijdens hun respectievelijke internationale campagnes. Zo was Neymar naar verluidt boos op Messi nadat hij kritiek had geuit op de kwaliteit van de velden tijdens de Copa America 2019, die in Brazilië werd gehouden.

Ondanks de ups en downs van hun relatie, valt de ongelooflijke chemie tussen Neymar en Messi op het veld niet te ontkennen. Zelfs als ze in verschillende teams spelen, blijven ze twee van de meest opwindende en getalenteerde spelers ter wereld, en hun legioenen fans wachten reikhalzend op elke gelegenheid om ze weer samen te zien spelen. Of ze ooit herenigen valt nog te bezien, maar het lijdt geen twijfel dat hun relatie een onuitwisbare stempel heeft gedrukt op de voetbalwereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *