Neymar is geschorst voor de wedstrijd van zondag

De scheidsrechter aarzelde niet om een tweede gele kaart te geven toen Neymar in de 62e minuut in het strafschopgebied neerging zonder dat er sprake was van enig contact. Een minuut eerder kreeg hij zijn eerste gele kaart, nadat hij Adrien Thomasson van Straatsburg in het gezicht had geslagen met een losse hand. Hij had geluk dat hij geen rode kaart kreeg voor de eerste, nadat hij Adrien Thomasson met een zwaaiende arm in het gezicht had geslagen. Het was Neymars vijfde rode kaart sinds hij in 2017 voor een wereldrecordbedrag van 222 miljoen euro (236 miljoen dollar) bij PSG kwam, en hij is geschorst voor de wedstrijd van zondag bij nummer twee Lens.
Tien dagen nadat Mbappé’s hoop om twee keer wereldkampioen te worden de grond in werd geboord toen de kampioen van 2018 Frankrijk werd verslagen door Argentinië in de finale van Qatar, was de 24-jarige weer op dreef door zes minuten in de blessuretijd een penalty te scoren nadat hij in het strafschopgebied werd getrokken. Hij had geen zin om die kans voorbij te laten gaan en schoot de penalty zelf binnen. Galtier prees de vastberadenheid van de 24-jarige, benadrukte zijn rol als talisman voor de kampioenen en suggereerde dat hij zijn WK-optreden zal voortzetten waar hij gebleven was.
Marquinhos maakte vervolgens gelijk met een eigen doelpunt aan het begin van de tweede helft, voordat Neymar na 63 minuten uit het veld werd gestuurd voor PSG. Maar Mbappe had het laatste woord en PSG steeg met acht punten naar de top van de ranglijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *