Neymar kwam niet opdagen op Pele’s begrafenis

Braziliaanse voetbalsterren uit heden en verleden liggen onder vuur van fans die de begrafenis van Pele oversloegen en ervoor kozen hun respect te betuigen op sociale media. De drievoudig wereldkampioen werd begraven in zijn geboortestad nadat meer dan 230.000 rouwenden zijn kist in het Vila Belmiro stadion in Santos passeerden. Pelé overleed afgelopen donderdag na een gevecht met kanker
Neymar besloot uit eigen beweging om de begrafenis van Pele in Brazilië niet bij te wonen en zich te concentreren op zijn terugkeer in clubverband met Paris Saint-Germain. Voor de beroemdste huidige speler van allemaal, Neymar, was het officiële woord van zijn club Paris Saint-Germain dat hij geen toestemming heeft gevraagd om de begrafenis bij te wonen.
Kaka verontschuldigde zich voor zijn afwezigheid, maar kon nog steeds niet uitleggen waarom hij niet naar de Vila Belmiro was gekomen, waar Pele 24 uur lang in staat van beschaving lag voor een privébegrafenis.
Behalve Santos woonden weinig actieve spelers en kaderleden van Braziliaanse clubs de begrafenis bij. Alle topclubs zijn in voorseizoen. Geen van de spelers van het in 2002 gewonnen Braziliaanse wereldkampioenschap voetbal was aanwezig.
Neymar verklaarde in een korte video op sociale media zijn afwezigheid: “Ik zal het einde van het jaar hier doorbrengen en trainen om mijn doelen bij PSG na te streven, de Champions League en het Franse kampioenschap. We zullen ze in ieder geval allemaal nastreven!”
Als vijfde grootste land ter wereld, staat de wereldwijde reputatie van Brazilië – in voor- en tegenspoed – in het teken van voetbal. Die reputatie is opgebouwd op de rug van Pele. Pele wordt algemeen beschouwd als de beste speler aller tijden en won met Brazilië driemaal de wereldbeker. Hij overleed vorige week op 82-jarige leeftijd na een gevecht met darmkanker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *