Zal Neymar in de volgende wereldbeker verschijnen?

Bij het laatste fluitsignaal van de kwartfinale van het WK tegen Kroatië zat Neymar op de grasmat en huilde bitter terwijl de tranen over het groene veld stroomden. Op dit moment werd zijn droom van “zessterren Brazilië” verbrijzeld. Dit is Neymars derde reis naar het WK in zijn carrière, en het zijn ook twee opeenvolgende WK’s die in de top 8 zijn gezakt. Voor de start van dit WK zei Neymar ooit dat hij het WK van Qatar als zijn laatste WK. Zal Neymar, die zijn droom niet waarmaakte, vier jaar later op het WK verschijnen?
Speelde 3 wedstrijden, scoorde 2 doelpunten en droeg 1 assist bij, en brak het doel van de tegenstander op het kritieke moment van de verlenging tegen Kroatië… In dit WK was Neymar’s prestatie niet geweldig, maar hij deed alles wat hij moest doen, de keer op keer in het strafschopgebied van de tegenstander, waardoor er kansen ontstaan voor teamgenoten. Laat de fans tegelijkertijd zijn temperament en verantwoordelijkheid zien als de kern van het team. Vooral toen hij een enkelblessure opliep in de eerste ronde van het WK, zette Neymar zijn revalidatie voort, zelfs als hij ’s nachts rustte, en keerde uiteindelijk terug naar de vuurlinie voor de start van de knock-outronde en bleef het Braziliaanse team naar voren leiden. .
Neymar heeft hiervoor gekozen omdat het huidige Braziliaanse team niet zonder hem kan, en hij draagt ook de verwachtingen van het hele Braziliaanse voetbal. Sinds zijn debuut in het nationale team in augustus 2010 is Neymar geleidelijk uitgegroeid tot teamleider en tactische kern, zozeer zelfs dat Neymar als eerste genoemd moet worden bij het noemen van dit Braziliaanse team. Echter, vanaf het laatste moment van de kwartfinales van het WK 2014 vanwege blessures, die leidden tot het niet spelen in de halve finale, leed het Braziliaanse team uiteindelijk een rampzalige nederlaag. In de kwartfinales van het WK 2018 verloren ze van het Belgische team. In dit WK werden ze verslagen. Het Braziliaanse team, bekend als een luxe opstelling, viel opnieuw in de kwartfinales. De penalty shootout verloor van de tegenstander en werd geëlimineerd. Dit zorgde er niet alleen voor dat de Braziliaanse fans teleurgesteld waren, maar ook dat Neymar het moeilijk vond om los te laten.
Neymar, die terugkeerde naar Brazilië, plaatste op zijn persoonlijke sociale platform dat hij zich, terugdenkend aan deze WK-reis, nog steeds diepbedroefd voelt vanwege het verlies van de wedstrijd, maar hij zal zichzelf herpakken en verder gaan. Hij schreef: “We waren zo dichtbij, zo dicht bij de overwinning. Hoe dan ook, we moeten doorgaan … Het leven houdt ons op de been, en we moeten doorgaan, zelfs als de pijn en pijn tijd nodig hebben om te genezen.”
Sinds het WK voetbal er is, gaan er veel geruchten of Neymar zal deelnemen aan het volgende WK. Uit de regels van dit sociale essay kun je de onwil van Neymars onvervulde ambities afleiden. Met zijn talent, bekwaamheid en voetbalstatus heeft hij tenslotte nog niet de hoogte bereikt die hij zou moeten hebben, noch heeft hij de ‘zessterren’-droom voor het Braziliaanse team gerealiseerd. Hij wil dit doel absoluut in zijn hart bereiken, omdat hij weet dat hij de glorie van het Braziliaanse voetbal op zijn schouders draagt.
Op het WK 2026 wordt Neymar 34 jaar oud. Zolang zijn fysieke conditie het toelaat en hij een goede competitieve staat behoudt, is het niet onmogelijk om voor de vierde keer deel te nemen aan het WK. Na de wedstrijd tegen Kroatië zei Neymar in een interview dat hij veel te overwegen had. ‘Ik ben er nog niet achter. Het is te vroeg om te zeggen dat het voorbij is.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *